Få varme nemt og praktisk med en luft til luft-varmepumpe

Man kan nemt komme til at tænke, at det er dyrt og upraktisk at skulle investere i en ny varmekilde, men vælger man en luft til luft-varmepumpe går det hurtigt både med installation og efterfølgende vedligehold.

En luft til luft-varmepumpe er en effektiv løsning, når det kommer til opvarmning af boligen – og den kan med fordel monteres i både den mindre bolig, sommerhuset eller i kolonihavehuset.

Kontakt en professionel varmepumpeinstallatør her

Få styr på varmeregningen

Økonomi

Grøn investering i fremtiden

Bæredygtighed

Instellation & servicetjek

Service

Luft til luft-varmepumper virker året rundt

 Luft til luft-varmepumpen omdanner varmepartiklerne udenfor til varm luft, som efterfølgende overføres til boligens rum. En varmepumpe fungerer nemt og effektivt hele året rundt, uanset årstiden, og kan producere varm luft fra selv flere minusgrader. Dette gør pumpen til det ideelle valg, hvis man skal udskifte husets varmekilde.
Pumpen består af to dele, hvoraf den ene del monteres uden for boligen. Herfra indhentes varmepartiklerne, som efterfølgende overføres til pumpens andel del, der er monteret inde i boligen. Her omdannes luften udefra til varm luft, der efterfølgende blæses ud i boligen.

Forbedret indeklima med en varmepumpe

Det er ikke kun ved opvarmning af boligen, at en luft til luft-varmepumpe udmærker sig. Pumpen er også ideel, hvis man ønsker at forbedre indeklimaet i sit hjem eller i sommerhuset. En luft til luft-varmepumpe er udstyret med et filter, som kan filtrere bl.a. støvpartikler og andre bakterier fra, så den luft, der overføres til boligen, er både ren og lun.

For allergikere, der lider af eks. støv- eller pollenallergi, er luft til luft-varmepumpen en redningsmand, når det gælder de varme sommermåneder, hvor mængden af støv og pollen i luften udenfor er noget højere. Selvom en luft til luft-varmepumpe kan forbedre luftkvaliteten i boligen, er det dog fortsat vigtigt med gammeldags udluftning i boligen et par gange om dagen for at sikre det mest optimale indeklima.

Luft til luft-varmepumper kan anvendes som AC

En luft til luft-varmepumpe er ikke kun til for at varme op. Mange varmepumper kan også køle rummene ned og dermed fungere som airconditionanlæg i de varme sommermåneder. Det kan hurtigt blive varmt i ferieboligen eller kolonihavehuset om sommeren, særligt hvis boligen er udstyret med mange udækkede vinduer. I de varme sommermåneder kan det være både rart og effektivt at have et anlæg, der kan tilpasse temperaturen indendørs, så den er behagelig og kølig, når man kryber til køjs efter en lang dag udenfor i solen.

 

Ideel som supplement

En luft til luft-varmepumpe betragtes som en suppleringsvarmekilde, når det gælder opvarmning af helårsboligen, da disse gerne er noget større end eks. sommerhuset eller kolonihavehuset. Er dit helårshus stort med mange værelser, er det ikke fornuftigt at vælge en luft til luft-varmepumpe som primære opvarmningskilde – til gengæld kan det være en rigtig god idé at investere i en luft til luft-varmepumpe som supplement til eks. elvarme.

Der er mange penge at spare på varmeregningen, hvis man vælger en luft til luft-varmepumpe som alternativ eller supplement til varmekilden. Hvis man sammenligner det energiforbrug, som en standard el-radiator har, kan en varmepumpe være med til at halvere varmeregningen.

Nem og billig at installere

En luft til luft-varmepumpe er lydsvag, så man undgår at blive forstyrret af summen eller anden irriterende støj fra produktet. Det betyder, at det eneste, du vil lægge mærke til, er den lune og behagelige varme, som pumpen tilfører dit hjem.

Hvis du overvejer at få monteret en luft til luft-varmepumpe i kolonihavehuset, sommerhuset – eller som supplement i din helårsbolig – kan du kontakte en autoriseret elinstallatør til opgaven, der kan være behjælpelig med både vejledning, praktiske spørgsmål og selve installationen af produktet.

Det er nemt at få en pumpe installeret – faktisk tager det blot én dag. Og det eneste, du skal huske efter installationen, er at holde pumpens udedel fri for blade og lignende. Derudover skal pumpens filter indimellem renses.